top of page

Luchtgommen: zachte techniek voor een authentiek resultaat

Geef uw houtwerk een nieuw leven

Luchtgommen is een relatief nieuwe techniek die gebruikt wordt om oppervlaktes schoon te maken alvorens ze opnieuw te bewerken. Het lijkt op zandstralen, maar luchtgommen laat toe om fijner te werken op delicate oppervlaktes. In plaats van zand worden kleine keramische korrels gebruikt, die minder destructief zijn op het bewerkte oppervlak.

De techniek wordt gebruikt om vuil en restjes van meubelen of houtwerk, maar ook steen of metaal, af te blazen. De bolletjes werken zachter dan zandstralen, ze gommen als het ware oude restjes van het te reinigen oppervlak. Denk hierbij aan het verwijderen van een oude verflaag op een meubelstuk of oude trap of op te herschilderen plinten. Kinnart in Mechelen gebruikt deze techniek vaak in combinatie met het spuiten van meubelen of het schilderen van een interieur.

Eigen stijl

Luchtgommen kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Een oppervlakte die opnieuw geschilderd moet worden, zoals bijvoorbeeld een oude trap, of meubelstuk, kan het best worden afgewerkt als de oude verfresten worden verwijderd. Via luchtgommen kan Kinnart de te bewerken oppervlaktes heel mooi en fijn reinigen alvorens deze opnieuw te schilderen.

Daarnaast wordt deze techniek ook voor andere materialen dan hout gebruikt. Bijvoorbeeld geschilderde gevels of metalen poorten kunnen mooi gereinigd worden om ze daarna een frisse kleur te geven. Dankzij deze nieuwe aanpak kan dit gedaan worden zonder schade toe te brengen aan het te reinigen oppervlak. Luchtgommen is veelzijdig en kan zowel voor gedetailleerd werk als voor grotere oppervlaktes worden toegepast.

Budgetvriendelijk

Luchtgommen is een interessante, budgetvriendelijke oplossing voor wie op zoek is naar een nieuw interieur, maar dit moet doen met een beperkt budget. Met deze techniek worden houtwerk of oude meubelstukken, metalen poorten en afgeleefde trappen omgetoverd tot een nieuw interieur. Bij Kinnart kunnen uw meubelen via de techniek van luchtgommen bewerkt worden in het atelier. Daarna worden uw meubelstukken ook nog in een nieuwe kleur gespoten, indien u dit wenst.

Vraag nu uw gratis offerte voor het laten luchtgommen van de gewenste oppervlaktes door Kinnart in Mechelen en tover uw interieur om tot een nieuwe, frisse omgeving!

bottom of page